Fazer presenterar tre nya produkter under Future Food-Tech i San Francisco, där det revolutionerande proteinet Solein® står i centrum. Genom konceptet ”Taste the Future” introduceras två funktionella havredrycker och en chokladbar, vilket markerar en ny era av hållbar livsmedelsproduktion.
Fazer tar innovation till nästa nivå
På livsmedelseventet Future Food-Tech i San Francisco den 13–14 mars lanserar Fazer tre produkter som innehåller Solein®, ett protein som framställs av luft. Fazer blir därmed det första FMCG-företaget att introducera förpackade Solein-produkter i USA, den andra marknaden efter Singapore där Solein får säljas.
Satsningen är en del av Fazers ambition att ligga i framkant inom framtidens mat. Besökare på mässan får en unik möjlighet att provsmaka de nya produkterna och uppleva Solein-proteinets funktionalitet.
– Vi är exalterade att introducera våra banbrytande innovationer genom Taste the Future-produkterna i USA, vilket stärker vårt engagemang att skapa framtidens mat och utveckla hållbara livsmedelslösningar som möter framtida generationers behov, säger Heli Anttila, VP, New Product Development på Fazer Konfektyr.
Tre nya produkter med Solein®
Fazer lanserar följande tre produkter, samtliga berikade med Solein®, ett näringsrikt och mångsidigt protein:
- Fazer Taste the Future Snack Drink Choco 250 ml – en vegansk havredryck med chokladsmak, innehållande 2 % Solein och en källa till protein.
- Fazer Taste the Future Protein Drink Banoffee 250 ml – en vegansk havredryck med smak av banan och karamell. Innehåller 18 gram protein, varav 2 % är Solein, samt fiber.
- Fazer Taste the Future Snack Bar – en chokladbar med mörkt chokladöverdrag och hasselnötter, innehållande 7 % Solein.
– Future Food-Tech eventet i San Francisco ger oss en fantastisk möjlighet att erbjuda provsmakningar av våra produkter. Den feedback vi får kommer att vara viktig för att förfina och utveckla dessa produkter ytterligare, säger Pamela Carlstedt, Director Product Development Plant Based Drinks på Fazer.
Solein® – proteinet som kan förändra livsmedelsindustrin
Bakom Solein® står det finska foodtech-företaget Solar Foods, som har som mål att revolutionera livsmedelsproduktionen genom att skapa ett hållbart protein med minimal miljöpåverkan. Solein® tillverkas genom en fermenteringsprocess där mikroorganismer får näring från luft och elektricitet, utan behov av jordbruk eller vattenkrävande odlingar.
Proteinet är näringsrikt och innehåller järn, fiber och vitamin B12. Dess neutrala smak och utseende gör att det kan anpassas till en rad olika livsmedelsprodukter. Solar Foods arbetar nu för att få godkännande för Solein i EU, vilket förväntas ske före 2026.
– Produkterna som introduceras av Fazer är ett utmärkt exempel på hur Solein utmärker sig inom produktkategorier för hälsa och prestanda. Solein erbjuder överlägsen näring med fin smak, uppfyller alla huvudsakliga ”fri från”-krav och är ett av de mest hållbara proteinerna på marknaden, säger Juan Manuel Benitez-Garcia, Chief Commercial Officer på Solar Foods.
Med denna lansering tar Fazer ytterligare ett steg mot en mer hållbar framtid för livsmedelsindustrin, där innovativa lösningar kan förändra hur vi ser på mat och näring.